Du eller jag kan tycka precis vad vi vill om Dubai och Förenade Arabemiraten. Som jag vid två besök sett på restauranger av skilda slag så finns det inte någon egen mat. Det är menyer som kan hänföras till övriga arabvärlden. Kanske inte så konstigt eftersom Dubai, där jag varit, egentligen är en öken som med alla tänkbara medel formats till ett av de sju Emiraten i FörenadeArabEmiraten.

Jag har fått veta att det i Dubai finns en fiskmarknad där det finns färsk fisk att köpa. Kom aldrig dit! Tur eller otur?

Det närmaste jag kom färsk fisk denna vecka i Dubai var när min fur bjöd ut på brunch. Hon är go och kan mat! Frånsett allt gott kött, kalla såser, sallader etc. var räkor det närmaste vi kom färskt från havet. Allt var gott, men jag har en fobi mot skaldjur på en restaurang jag inte känner till hundra.

Idag när vi kom hem fick det bli en riktigt svensk klassiker. Matjessill Även om det är november.