Fisk tillagad i en ugnsform är ett bekvämt och ett gott sätt att tillaga förslagsvis torskfilé. Jag gör det ofta men med olika sorters grönsaker till fisken. Smakar lika gott varje gång. Det fina i kråksången är att det går utmärkt att plocka ihop grönsaker som ligger i gömmorna och som pockar på uppmärksamhet på att tillagas innan de sett sina bästa dagar.

Fisk

  • Färsk torskfilé. Går utmärkt med annan vit fisk. Frusen fisk är inte heller att förringa
Grönsaker
  • Antingen tar du lämpliga grönsaker du som du har hemma eller så åker du till butiken och handlar det du behöver och vill ha
  • I mitt fall fick det bli röd paprika, tomater, fänkål och purjolök
Sås
  • Blanda crème fraiche, gräddfil och grädde. Lika delar av varje
Tillagning
  • Värm ugnen till 150 grader
  • Salta fisken
  • Dela grönsakerna i lämpliga bitar
  • Blanda grönsakerna med såsen, tillsätt torkade örter och saft från färsk citron
  • Häll såsen i formen
  • Tillaga ca 20 minuter i ugnen
  • Ta ut formen och lägg fiskfiléerna ovanpå sås och grönsaker
  • Laga klart i ugnen tills fisken har en temp på 48 grader, det tar 15 - 20 minuter
Potatis
  • Koka potatis i saltat vatten
  • Häll av vattnet och ånga av potatisen
  • Slunga potatisen i en klick smält smör och persilja.
"Den nyttigaste läxa livet har lärt mig är att fiskälskarna många gånger har rätt"
                                Winston Churchill