Den älskade falukorven kan som bekant serveras på många olika sätt. Tillsammans med pepparrotssås, potatis, grönkål och ärtor är ett av många sätt att servera den ädla korvringen. Till pepparrotssås är det inte ovanligt att falukorven serveras kokt. Jag föredrar dock att steka korven. Knaperstekt falukorv tycker jag passar bäst. Naturligtvis en smaksak vilket som är godast.

Oavsett om korven steks eller kokas så är det en enkel vardagsrätt.

Falukorven

  • Skiva och stek falukorven
Potatis
  • Koka potatis i saltat vatten
Pepparrotssås
  • Smält 2 msk smör i en kastrull
  • Tillsätt 2 msk vetemjöl
  • Rör ihop och red med gräddmjölk till önskad konsistens
  • Tillsätt färsk riven pepparrot eller pepparrot i annan form, smaka av så att såsen har en styrka i din smak
  • Smaka av med salt och svartpeppar
Grönkål
  • Stek grönkål i en stekgryta eller stekjärn tillsammans med hackad vitlök. Jag tycker absolut att man kan hacka ner mittnerven och använda den när kålen steks. Är det rå sallad på färsk grönkål kanske det inte är så gott. Har aldrig provat
  • Ringla gärna lite balsamicokräm över grönkålen när den är färdig. Ger en syrligt god smak. Du kan köpa krämen på flaska
Gröna ärtor
  • Koka upp vatten med salt, dra kastrullen åt sidan och lägg i frusna ärtor
En enkel middag en helt vanlig dag!