Det är populärt att utesluta kakel över köksbänkar, diskho och spis numera. När vi lät köket renoveras här hemma så var snickarens uppgift att riva bort kaklet. Istället ville vi ha stänkskydd i form av https://fibo.se/ det finns många andra tillverkare.

Nu till pudelns kärna:

Det jag vill tipsa om är att göra en egen skärbräda! Bygger du om ditt kök, har en granne som gör det eller fjäskar för en snickare som satt upp stänkskydd, då har du möjligheten till världens bästa skärbräda. Jag är trött på träskärbrädor och plastskärbrädor som säljs i parti och minut. Jag vill ha en riktig skärbräda som inte blir snuskig, hur man än diskar.

Mitt tips: Försök få tag på en lämplig bit stänkskydd, av typ ovanstående länk. En sådan skärbräda är lätt att diska, skär och hacka hur mycket du vill. Det syns inte. Det luktar inget från skärbrädan. Du får en fantastisk skärbräda i, förhoppningsvis det mått du önskar. Om inte såga, till brädan med en cirkelsåg eller annat sågverktyg. Montera ett handtag i änden, sätt fast några möbeltassar på undersidan. Nu har du en kanonbräda.

Jobbet att göra en egen skärbräda tar 20 minuter!