Pasta bolognese är säkert inte obekant. Nu har Jamie Oliver varit i farten och inspirerat! Han har ett eget recept som han kallar "Engelsk bolognese". Olivers recept bygger på ett storkok, jag har bantat ner det till en middag för fyra. Tillagar det inte exakt efter hans recept utan har det som grund för en middag. Därmed inte sagt att det skulle vara något fel på grundreceptet, absolut inte. Jamie Oliver är kock och kan sin sak! Vissa tycker inte om honom, jag och väldigt många med mig har inget emot den "Nakna kocken". Ett bevis för det är väl att han driver ett miljardimperium. 

En variant av Jamie Olivers "Engelska pasta bolognese", fyra portioner:

  • Fräs 1 matsked torkad rosmarin och lika mycket torkad timjan i olja
  • Tärna 2 morötter och skiva 2 selleristjälkar. Låt dessa fräsa med kryddorna så att de blir riktigt blanka
  • Hacka 3 stora champinjoner, blanda ner i kastrullen med det övriga, fräs vidare
  • Blanda ner 500 g färs. Går bra med vilken färs som helst. Gärna färs med låg fetthalt. Fräs vidare och "krossa" färsen med en ballongvisp. Krydda med finmalet havssalt, svartpeppar och en flytande kryddblandning som heter "Przyprawa", om du har det hemma. Säger som jag brukar "ta några stänk". Rekommenderar att du inhandlar en sådan flaska, en riktigt god kryddblandning. I min ICA-butik finns den. Kolla i din butik
  • Häll i 33 cl alkoholfri öl, låt sjuda 10 minuter
  • Nu ska en förpackning krossade tomater och 2 msk tomatpuré ner i grytan. Har du några färska tomater som du vill bli av med kan du blanda ner dem. Dela om tomaterna är stora
  • Låt allt sjuda 1,5-2 timmar
  • Bottna tallrikarna med pasta. Riv över cheddarost
  • Bolognesen lägger du ovanpå pastan
Låt det väl smaka! Bjuder på en variant av Jamie Olivers engelska bolognese.