Två fina och rejäla ryggbiffar. En till mig och en till min fru. Ryggbiff kan man göra mycket av. Den här gången blir det biff med lök eller Ångbåtsbiff som den också kan kallas. Hur som helst så är det riktigt gott med en klassisk svensk biff.

Jag tillagar biff med lök så här:

Kryddar med salt och svartpeppar

Steker biffen till medium, efter stekningen låter jag den vila övertäckt

Samtidigt som biffen steks, steker jag lök i en annan stekpanna

När jag tagit upp biffen från sin stekpanna tillsätter jag en klick smör i stekskyn rör runt detta tillsätter därefter skyn från löken, tillsätter 1 msk vetemjöl och rör om till en slät sky. Sist åker löken ner i skyn. Lite Kikkomansoja som smakförstärkare är inte fel.

Tillbehör till biffen kan varieras, jag tycker bäst om potatis i olika former. Denna gång blev det ugnsstekta potatisskivor och lättkokta morötter och blomkål.