En svensk husmansklassiker. Med ryska anor, tror jag ligger närmast tillhands.

 Gör en köttfärssmet på det sättet du brukar göra när du gör pannbiff eller köttbullar. Jag utgår från 500g färs.

Blanda smeten med finhackade inlagda rödbetor och kapris efter eget tycke och smak. Stek på vanligt sätt.

Vill du inte ha din skärbräda röd när du hackar rödbetorna funkar det med att lägga ett par bakplåtspapper på skärbrädan.

Tre förslag på sås:

 Kall sås bestående av yoghurt, dijonsenap, salt och svartpeppar

Helt vanlig brunsås

Brynt smör

Ugnsstekt skivad potatis är inte alls dumt till biffarna.

Några rader historia:

https://www.hn.se/%C3%A5sikter/ordet-%C3%A4r-fritt/biff-%C3%A0-la-lindstr%C3%B6m-%C3%A4r-inte-norsk-1.15627035