Det var en riktigt dålig idé att göra en marinad med tacokrydda! Det går inte att spruta in marinad med grova kryddor via en marinadspruta. Tar stopp direkt, fastnar i utloppet.

Fick pensla marinaden på kycklingen. I vart fall så bestod marinaden av en påse tacokrydda blandat med rapsolja och Kikkomansoja. Detta med tacokryddmixen var en idé jag fick när jag såg att vi hade några påsar i skåpet.

I ärlighetens vill jag säga att det inte heller var någon hit, trots att jag använde Spice Mix. Egentligen smakade det inte speciellt mycket, trots att marinaden var lite småhet då jag smakade av den. Trodde i min enfald att det skulle bli riktigt gött. Varför blev det så smaklöst?

Till kycklingbenen en enkel vitkålssallad. Salladen gör jag så här:

Strimlar vitkålen

Saltar

Kramar sedan spänsten ur vitkålen. Tar några minuter. Glöm inte plasthandske!

Salladsdressing:

Kallpressad rapsolja

Balsamvinäger (Äpplecidervinägern var slut, här hemma)

Svartpeppar

En kortfattad sammanfattning av dagens middag:

Tacokrydda i marinadspruta fungerar inte.

Tacokrydda i en ”penselmarinad” fungerar inte heller. Kryddmix är nog inget jag kommer att använda framöver, varken tacokrydda eller annan krydda. Hemblandat gäller även fortsättningsvis.

Vitkålssalladen, lika god som vanligt.

Trots två negativa saker av tre så blev vi mätta. Smakförväntningarna var större. Var taggad att använda marinadsprutan. Återkommer med en riktig test!

I ren ilska kommer jag nu att sätta i mig några av våra chilimarinerade vitlöksklyftor för att få smaklökarna i balans.